måndag 9 juni 2008

1.1 Ledarskap för 7 generationer

En stor inspiratör för denna e-kurs och personlig vän till Göran Gennvi är Oren Lyons. En livs levande indianhövding med ett viktigt budskap. Se inslaget i tv4 när Oren Lyons talar om ledarskap för 7 generationer framåt. 


Om du skulle föra fram någon annans budskap, vem skulle du välja? Lämna en kommentar nedan och motivera ditt val. Kommentera någon annans inlägg. 

2 kommentarer:

F01 FC Djursholm Stocksund sa...

Om du skulle föra fram någon annans budskap, vem skulle du välja? Lämna en kommentar nedan och motivera ditt val. Kommentera någon annans inlägg.

Emil Eklöv sa...

Som Oren tydligt uttryckte det i inslaget så bör alla vara sin egen ledare. Om jag skulle följa någon annans åsikt så ska det ske i medhåll utifrån mina egna värderingar som grundas ur ett icke egoistiskt synsätt som ska följa vad som är bäst för hela skapelsen som en enad organism.
Alltså vill jag rätt och slätt säga att de små beslut jag tar kring mitt eget liv som vad jag ska stoppa i mig, när jag ska sova och om jag tycker bäst om toapapper eller mossa är helt upp till mig själv. Men när det handlar om hur jag uttrycker mig offentligt eller vilken inställning jag har till andra människor och miljö etc så hamnar vikten på ett plan som har en mer kollektiv betydelse där de val jag tar faktiskt gör skillnad.